Üniversite şehirlerinde kiralık konut fiyatları ne durumda?

Hepsiemlak, üniversite eğitimi için en çok tercih edilen şehirler olan İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya ve Kocaeli’deki kiralık konutların son bir aydaki kiralık konut tablosunu ve ortalama metrekare değişim yüzdelerini açıkladı. Buna göre, İstanbul’un Maltepe ve Tuzla ilçelerinde yüzde 30'un üzerinde kira fiyat artışı gerçekleşti.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık ev bakmaya başladı. Hepsiemlak, üniversite eğitimi için en çok tercih edilen şehirler olan İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya ve Kocaeli’deki kiralık konutların son bir aydaki kiralık konut tablosunu ve ortalama metrekare değişim yüzdelerini ortaya koydu. Hepsiemlak Ağustos Emlak Endeksi’nden elde edilen verilere göre çevresinde birçok üniversite bulunan İstanbul’un Maltepe ve Tuzla ilçelerinde yüzde 30 üzeri oranlarla kira fiyat artışı gerçekleşti. Avrupa yakasında ise öğrencilerin en çok tercih ettiği Şişli, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy, Fatih ve Sarıyer semtlerinde yüzde 10-30 arasında artışlar göze çarptı.

Şefler öneriyor: Tencereye yarım bardak eklemeniz yeterli! Ciğer kavurmanız pamuk gibi olacak 28 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Fiyatı en hızlı gerileyen ve en hızlı satılan modeller belli oldu Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu 'Bunu yapanlar göçük altında kaldılar' Saatlerce başında durup kavurmanıza gerek yok! Böyle yapılan yalancı helva hızlıca hazırlanıyor