Türkiye’nin gri listeden çıkışı piyasaları nasıl etkiler? İşte yeni tahminler...

"Endeksi pozitif yönde etkiledi"

Bu süreçte uluslararası büyük fonların girişinde de engel vardı ve bu engel kalkmış oldu. Bu beklenti özellikle bankacılık sektörü başta olmak üzere endeksi piyasa fiyatlaması üzerinde pozitif yönde etkiledi.

Borsada 8 bin 700 puan seviyelerinden 11 bin puan seviyelerine olan yolculuğumuz içerisinde gri listeden çıkma ihtimali, yasal, uluslararası büyük para fonlarının yatırım amaçlı ülkeye girişinin önündeki engelin kalması gibi beklentilerle hareketli bir sürece girmiştik. Cuma günü kapanış öncesinde de yeniden 10 bin 800 puan seviyeleri test edilmiş oldu. Hafta sonuna girmeden önce Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığını sayın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya üzerinden ‘başardık’ paylaşımıyla duyurmuş oldu.

A101 market 5-11 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'de hangi ürünlerde indirim var? Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... NOW TV hemen fişini çekti! Final kararı oyunculara tebliğ edildi herkes neye uğradığını şaşırdı İngiltere’nin meşhur temizlikçisi açıkladı. Sadece 1 damla yetiyor Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Mandalinanın beyaz liflerini temizliyorsanız hemen vazgeçin. Çok şaşıracağınız faydası ortaya çıktı