Türkiye’nin gri listeden çıkışı piyasaları nasıl etkiler? İşte yeni tahminler...

Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının ardından gözler piyasalara çevrildi. Peki kritik gelişme sonrası yabancıların Türkiye'ye ilgisi artar mı? Geçen hafta 33 TL seviyesini aşan dolar/TL bu seviyeyi gördükten sonra geri çekilmişti. Milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Ekonomist Belgin Maviş, borsa ve dolar için yeni tahminleri açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar...

Türkiye'nin terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadele amacıyla yürüttüğü çalışmalar karşılığını bulmaya başladı. Geçen hafta cuma günü Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye’yi gri listeden çıkardı.

Peki gri listeden çıkarılmanın Türkiye’ye avantajı ne? Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi artar mı? Dolar ve borsa için yeni beklentiler ne? Karar piyasalara nasıl yansır?

Pahalılık yerli ve yabancı turisti kaçırdı, oteller boş kaldı Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek? Kirada yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı, piyasa karıştı Uzmanı tarih verdi: Yüzde 30 daha fazla aylık alacaklar Çinli dünya devi Manisa'da kuracağı fabrikada hangi modeli üretecek? Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu?