TÜİK istatistikleri: Türkiye'de 2023'te gelir eşitsizliği daha da arttı

En düşük gelir Van, Muş, Bitlis, Hakkari’de

Ülkemizde yaşanan deprem nedeni ile 2023 yılında TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde alan çalışması yapılamadığı için İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması (İBBS) ayrımında verilen bölgesel sonuçlar 25 bölgeyi kapsıyor.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2023 yılında 83 bin 808 TL iken, İBBS 2. Düzey bölgeleri itibarıyla en yüksek olduğu bölge 114 bin 634 TL ile İstanbul oldu. Bu ili, 108 bin 036 TL ile Ankara ve 101 bin 372 TL ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli izledi. En düşük yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri ise 39 bin 173 TL ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesinde gerçekleşti.

Domates ve salatalığı birlikte tüketenlerin dikkatine... Çoğu kişi bu zararından habersiz Özel sektör ve kamu maaşları arasında makas açıldı! İşte en yüksek devlet memuru maaşları Tek tek incelendi en iyi sedan otomobiller seçildi! İşte en iyi 15 sedan otomobil İşe en çok alım yapan meslekler şaşırttı! İşveren resmen sıraya giriyor Avrupa'nın yıllık ortalama maaşları hesaplandı! İşte Türkiye’nin sıralaması Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler?