Toplam harcamaların ekonomik faaliyetler üzerindeki etkileri nelerdir?

Bir ekonominin kısa dönemde daralma ve genişleme dönemlerine girmesinin ardında yatan temel sebep toplam harcama düzeyidir. Harcama düzeyi, bir ekonomide üretilen bütün mal ve hizmetlere tüketiciler, firmalar ve hükümet tarafından yapılan harcamaların tamamını içerir. Peki, toplam harcamaların ekonomik faaliyetler üzerindeki etkileri nelerdir?

Toplam harcamaların ekonomik faaliyetler üzerindeki etkileri

 Harcamalardaki bir artış mal ve hizmet üretiminde bulunan firmaların daha çok satış yaptığı anlamına gelmektedir. Firmalar, artan satış rakamlarına bağlı olarak üretimlerini de arttıracaktır. Yani artan harcamalar çıktı düzeyini de arttıracaktır. Çıktı düzeyindeki artış ise firmaların daha fazla işgücüne ihtiyaç duymalarına sebep olacaktır. Böylelikle ekonomideki işsizlik oranı azalacaktır. Tabii bu sürecin tersi de geçerlidir. Toplam harcamalardaki bir azalma, firmaların satış düzeylerini düşürerek daha düşük bir çıktı düzeyi ve daha yüksek bir işsizlik oranına sebep olacaktır.

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!