Temel analiz ve teknik analiz nedir? Teknik analiz yönteminde en sık kullanılan indikatörler!

Finansal piyasalarda en çok işlem gören finansal ürün hisse senetleridir. Hisse senedi seçiminde kullanılan çok farklı yöntemler olsa da yatırımcılar tarafından en çok kullanılan iki yöntem vardır. Bunlar; teknik analiz ve temel analiz yöntemleridir. Peki, temel analiz ve teknik analiz nedir? İşte detaylar...

Temel analiz

Hisse seçim analiz türü olarak bilinen temel analiz yöntemi genelde orta vadeli ya da uzun vadeli yatırım yapmak isteyen yatırımcılar tarafından tercih edilir. Temel analiz yönteminde asıl amaç, hisse senetlerinin gerçekte sahip olduğu değeri ortaya çıkarmaktır. Bir şirkete yatırım yapmadan önce hisse seçiminde temel analiz yöntemi kullanılarak hisse senedi alımı yapıp şirkete ortak olabilirsiniz. Yalnız temel analiz yaparken bazı durumları ve faktörleri es geçmemek gerekir. Şirketin bilançosu, gelir tablosu, şirketin sahip olduğu nakit akışı, döviz pozisyonları bakılması gereken en önemli konulardır.

1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor Sağanak ve kar yağışına dikkat!