SON DAKİKA... Sigara, alkol ve akaryakıta dev ÖTV zammı geliyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla sigaradan alınan ÖTV miktarı 6 aylık YİÜFE olan 19.49 oranında otomatik artırıldı. EKONOMİ’nin hesaplamalarına göre, bu artışla 70 liralık sigaraların fiyatı paket başına 5 TL civarında zamlanacak. Akaryakıt fiyatlarına da 2 liraya yakın ÖTV zammı geldi. 1 litre rakı 1200 liraya yaklaştı. (Hüseyin GÖKÇE / ANKARA)

ÖTV artışıyla birlikte sigaradan alınan maktu vergi tutarı 4,8058 liradan yaklaşık 1 liralık artışla 5,7424 liraya yükselmiş oldu. Başka bir ifade ile 1 paket sigaranın maktu vergi tutarı 1 lira civarında artmış oldu. Sigara firmalarının bunu satış fiyatına 5 lira olarak yansıtması bekleniyor.

Osmanlı Devleti döneminde yaşasaydınız nereli olurdunuz? İşte Türkiye’nin illeri eski isimleri Semih Çelik kimdir? Önce Ayşenur Halil'i sonra İkbal Uzuner'i katletti! Semih Çelik nereli? Biber dolmasını bir de böyle deneyin! Lezzetine bayılacak, artık hep böyle yapacaksınız Herkes sadece limon biliyor ; Pirinci parlatmak için 1 tane eklemek yeterliymiş Zemini en çürük ilçeler belli oldu : İstanbullular kamyonu doldurup terk ediyor İşler ters gitti kanal gözünün yaşına bakmadı! Kanal D final kararı aldı