SGK ve BAĞ-KUR emeklisi temmuzdan bu yana bekliyor: Ek zamda öncelik bu başlıkta!

Bu yıl toplu sözleşme kaynaklı memur emeklileriyle işçi emeklilerinin aldığı zam oranlarındaki farkın yaklaşık 12 puan olması düzenleme beklentisi oluşturdu. Kök maaşı 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için bir düzenleme mutlaka yapılacak. Maaşı 7500-10 bin lira arasında olanlarla bunların üzerinde maaş alanların durumu ise şimdilik netlik kazanmamış durumda.

Hüseyin GÖKÇE- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılının ikinci yarısına ilişkin tüketici enflasyonunu yüzde 37.5 olarak açıklamasının ardından, yasa gereği SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları da otomatikman bu oranda artırıldı. Memur ve memur emeklilerinin zammı ise enflasyon farkı yanı sıra toplu sözleşme kaynaklı olarak yüzde 49.25 oldu.

Markette elimiz hep o ürünlere giderdi! İşte hileli süt, yoğurt, tereyağı ve peynir markaları Sağlıklı baharat oldu mu size 'hileli' baharat! Bakanlık, o sahtekarları da isim isim verdi Kök ve taban maaş tarih olacak, hesapta prim esas alınacak İstanbul’un yanı başında ; Sürekli arsa ve tarla satın alıyorlar – Giden dönemiyor Aydın’da bol bol yetişiyor kurusu daha faydalı ; Japonların zekası bundan geliyor MasterChef zeytinyağlı yaprak sarma tarifi! Zeytinyağlı yaprak sarma püf noktaları