Sermaye piyasası araçları nelerdir?

Uzun vadeli yatırım araçlarının alınıp satılmasına olanak tanıyan, ekonomik canlanma ve üretim artışı gibi alanlarda önemli rol oynayan sermaye piyasası nedir? Sermaye piyasasının araçları nelerdir? İşte detaylar...

Sermaye piyasası nedir?

Sermaye piyasası, orta ve uzun vadeli fonların arz ve talebinin buluştuğu piyasalardır. Bu nedenle bu piyasalarda işlem görecek araçların, orta ve uzun vadeli fonların akışını gerçekleştirecek araçlar olması gerekmektedir. Sermaye piyasası kurallarına göre piyasada ancak yasa ve yönetmeliklerle tanınmış finansal araçları ile işlem yapılabilmektedir. 

1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! Menzili en uzun elektrikli otomobil buymuş ; Bataryanın dolum tarihini unutturan 10 model Belgesel çekimi sırasında keşfedildi, bilim insanları akın akın geldi! İşte gizemli mezardaki detay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar?