Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geldi! ÖTV’ye ‘BYD’ ayarı

Türkiye'de şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV avantajı sağlayan düzenleme resmen yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme ile CO2 emisyonu 25 gramın altında olan ve elektrikli sürüş menzili 70 km ve üzerinde olan şarj edilebilir hibrit araçlar, motor hacmi ve vergi öncesi fiyatlarına göre yüzde 30, 60 veya 70’lik ÖTV dilimlerine tabi olabilecek. Türkiye’de satılan 23 şarjlı hibrit modelden üçünün faydalanabildiği vergi avantajında şu an için yüzde 30’luk dilime sadece BYD’nin bir modeli girebiliyor.

Şarj edilebilir hibrit (Plug In-Hybrid) motorlu araçlardan alınan ÖTV’yi yüzde 80’den yüzde 30’a kadar düşüren düzenleme dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olup, elektrikli sürüş menzili 70 kilometre ve üzerinde olan şarj edilebilir hibrit araçların ÖTV oranları artık, aracın motor silindir hacmi ve matrah limitine (vergi öncesi fiyatı) göre yüzde 30, 60 ve 70 şeklinde sıralanacak.

1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor Sağanak ve kar yağışına dikkat!