Piyasalarda bu gelişmeler önemli olacak: Veri gündemi yoğun

Küresel piyasalar, Fed’in faizleri beklenenden daha geç indireceğine yönelik endişelerin artmasıyla negatif seyrederken; yeni haftada yurt dışında ABD enflasyonu, yurt içinde ise TCMB'nin, Yatırımcı Günleri’nin ilkini gerçekleştirileceği toplantı ve Moody's'in açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporu takip edilecek.

Önemli merkez bankalarının, enflasyonla mücadele kapsamında yaklaşık son 2 yıldır sürdürdüğü şahin para politikaların sonuna gelindiğine ilişkin beklentiler güçlü kalmaya devam etse de faiz indirimlerine piyasa tahminlerinden daha geç başlanacağına dair artan endişeler risk iştahını olumsuz etkiliyor.

Geçen hafta ABD'de açıklanan verilerin, iş gücü piyasasında sıkı duruşun devam ettiğine işaret etmesi, Fed'in gelecek dönem politika adımlarına yönelik fiyatlamaları zorlaştırıyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise istihdam verilerinin açıklanmasının ardından verdiği röportajda, ABD ekonomisinin şu anda "yumuşak iniş" yolunda olduğunu bildirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Tarihin en uzun ömürlü 7 imparatorluğu * Dünyanın yüzde 8’inden fazlasına hükmetmişler Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Çoğu kişi bilmiyor, bu besinler zehir saçıyor "Bize bir şey olmaz demesinler" diyerek deprem uzmanı o ili uyardı Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor