Pivot noktası nedir? Pivot noktası nasıl hesaplanır?

Pivot noktası, piyasanın farklı zaman dilimlerinde genel eğilimini belirlemek için kullanılan bir teknik analiz göstergesidir. Peki, pivot noktasındaki fiyat hareketleri neyi gösterir? Pivot noktası nasıl hesaplanır? İşte pivot noktasına ile ilgili detaylar...

Pivot noktası nasıl yorumlanır?

Pivot noktası yorumlama konusunda bilinmesi gereken en önemli nokta, fiyatın pivot seviyesinin üstünde mi yoksa altında mı kaldığı konusudur. 

Pivot noktasının üzerindeki fiyat hareketleri devam eden yükseliş trendini, altındaki hareketler ise düşüş trendini gösteriyor demektir.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!