Paravan şirketler ve sahte sigortalılar asıl şimdi yandı: İşin ucunda para ve hapis cezası var

Köşesinde zaman zaman sahte sigortalılık konusuna ve sahte sigortalıların başına gelenlere değindiğine yer veren Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, bunun önüne geçmek için Sahte Sigortalılık ve Sahte İşyeri Takip Platformu kurulduğunu belirtti. Doğan, bu sistemle sahte sigortalıların tespit edileceğini, işin ucunda para ve hapis cezası olduğunu vurguladı.

"Sahte sigorta konusu neden önemli? Çünkü hem kişiler emekliliklerini yakıyorlar hem de sosyal güvenlik sistemi zarara uğratılıyor. Sayılar da yöntemler de az değil" diyen Noyan Doğan, yazısına "Bir tanıdığının yanında çalışmadığı halde kendini sigortalı gösteren de var, hamilelik döneminde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek ve doğum öncesi ile sonrasında iş göremezlik ödeneğinden faydalanmak için bir yerde kendini çalışıyor gösteren de... Sağlık hizmetinden yararlanmak için sigortalı gözükenler de var, Bağ-Kur’lu olup da kendini başka şirkette SSK’lı gösteren de... Ölen babadan maaş alabilmek için boşanıp birlikte yaşamaya devam edenler de var, protez giderlerini SGK’dan alabilmek için sahte sigortalı olanlar da..." sözleriyle devam etti.

BİM market 25 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu! Fidan dikerken buldu: Türkiye'de bir ilk! 'Arsayı 120 bin TL'ye aldık ancak şu an değer biçilemez' Yüksek kıdem tazminatı için 2025 beklenmeli mi?10 yıllık bir çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır? Faiz oranları değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık net faiz getirisi Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Patlıcan kızartırken uygulamalısınız ; Asla kararmayacak + yağ çekmeyecek