Özgür Erdursun'dan memur ve emekli için Temmuz senaryosu: Kök maaşta 8 bin TL detayı

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli milyonlarca kişinin Temmuz zammının netleşmesi için tek bir veri kaldı. Maaş hesabı yapan 16 milyon emekli ve 4 milyon memur için SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz'da yapılacak zam senaryosunu açıkladı. Emekli kök maaşında 8 bin liralık sınıra dikkat çeken Erdursun, memur maaşı için de dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile 5 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Yıllık bazda yüzde 75,45 ile tarihi zirve yapan enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 arttı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için 5 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 22,72 oldu. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 10 toplu sözleşme zammı ve yüzde 6.72’lik 5 aylık memur enflasyon farkı ile yüzde 17,4’lük zammı şimdiden cebe koydu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Tarihin en uzun ömürlü 7 imparatorluğu * Dünyanın yüzde 8’inden fazlasına hükmetmişler Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Çoğu kişi bilmiyor, bu besinler zehir saçıyor Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor Sağanak ve kar yağışına dikkat!