Önümüzdeki hafta piyasaların gündeminde ne var?

13 Ekim Çarşamba - Yurt dışı gündem

- Günün en önemli verisinde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" açıklanacak.

- Asya ve Avustralya piyasalarında erken saatlerde Yeni Zelanda gıda  fiyatları (00.45), Güney Kore işsizlik oranı (02.00), Japonya çekirdek makine siparişleri (02.50) verileri izlenecek.

- Asya'da en önemli veri Çin'den gelecek ticaret rakamları olacak. Bir önceki ay ticaret 58,34 milyar dolar fazla verirken, ihracatta yüzde 25,6, ithalatta yüzde 33,1 artış yaşanmıştı.

 - Avrupa piyasaları İngiltere ve Almanya'dan gelecek önemli verilerle güne başlayacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH ve ticaret rakamları gelirken, Almanya'da final tüketici fiyatları verileri izlenecek (09.00).

- Euro Bölgesi için Ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları takip edilecek. Bir önceki ay aylık yüzde 1,5, yıllık yüzde 7,7 artış yaşanmıştı.

- Asya ve Avrupa'dan gelecek önemli verilerin ardından, günün en önemli verisi olan ABD tüketici fiyatları beklenecek. ABD'de Ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,3 artış göstermişti (15.30).

- ABD'nin diğer verileri MBA mortgage rakamları (14.00) ve Hazine bütçe dengesi (21.00) olacak.

- Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, Dünya Bankası/IMF yıllık  toplantıları sırasında basın toplantısı düzenleyecek (15.15). Ardından IMF Başkanı Kristalina Georgieva konuşacak.

ABD Merkez Bankası(Fed), 21-22 Eylül FOMC toplantı tutanaklarını  açıklayacak (21.00).

Şefler öneriyor: Tencereye yarım bardak eklemeniz yeterli! Ciğer kavurmanız pamuk gibi olacak 28 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Fiyatı en hızlı gerileyen ve en hızlı satılan modeller belli oldu Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu 'Bunu yapanlar göçük altında kaldılar' Saatlerce başında durup kavurmanıza gerek yok! Böyle yapılan yalancı helva hızlıca hazırlanıyor