Monopol piyasası nedir? Monopol piyasasının özellikleri nelerdir?

Tek satıcı ve çok sayıda alıcının olduğu, yakın ikamesi olmayan malların üretildiği ve satıldığı, giriş çıkışın yasak olduğu monopol piyasasının özellikleri nelerdir? Monopol piyasasında faydalı olan etkenler nelerdir? İşte monopol piyasasına dair detaylar…

Monopol piyasası nedir?

Tek bir firmanın yakın ikamesi bulunmayan bir mal ürettiği ve sattığı, tek satıcı ve çok sayıda alıcının olduğu ve giriş çıkışın yasak olduğu piyasa türüne "monopol piyasası" denir. Diğer adı tekel piyasasıdır. Monopol piyasasını tanımlayan iki özellik vardır; tek bir firmanın varlığı ve yakın ikamesi bulunmayan bir malın üretilmesi. Monopol piyasası için verilebilecek en iyi örnekler ise; elektrik, su, doğalgaz üreten ve pazarlayan firmalardır. 

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor!