Milyonlarca vatandaşa SGK'dan mesaj! Dikkat borçlu çıkabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan milyonlarca vatandaşa mesaj göndererek, borçların ödenmemesi durumunda yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu. Ancak pek çok vatandaşın prim borcundan haberi yok. Peki, Genel Sağlık Sigortası nedir? Kimler otomatik olarak bu sisteme dahil ediliyor? İşte ayrıntılar.

Milyonlarca kişi farkında olmadan borçlu duruma düştü. SGK, Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlara önemli bir mesaj gönderdi. Borçlarını ödemeyenler hakkında yasal takip başlatılacağı uyarısı yapıldı. GSS primlerinin zamanında ödenmemesi durumunda SGK, icra ve haciz gibi yasal işlemleri devreye sokabiliyor. Ayrıca borçlu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanma haklarında da kısıtlamalar uygulanabiliyor.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası belli oldu A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor