Milyonlarca emekli dört gözle bekliyor! İşte emekliye ek zamda son durum

SGK ve Bağ-Kur emeklileri memur emeklileriyle aralarındaki 12 puanlık zam farkının kapanmasını talep ediyor. Ekonomi yönetimi beklentiye cevap vermek üzere iki farklı senaryo üzerinde duruyor. Geçen yıl seyyanen zamla maaşları 7 bin 500 liraya çıkarılan emekliler için de yüzde 37,57'lik zamdan fiilen yararlanamama riski var. Hükümet bu tehlikeyi bertaraf etmek üzere üç formül üzerinde çalışıyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ, SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayının 3’üncü günü açıklanan Aralık enflasyonuyla (yüzde 2,93) yıllık enflasyon oranı yüzde 64,77 olarak netlemiş oldu. Böylece milyonlarca çalışanı ve emekliyi ilgilendiren maaş zamları şekillendi. Buna göre; memur ve memur emeklisinin zammı yüzde 49,25 olarak hesaplandı. SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı ise yüzde 37,57’de kaldı.

Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Poğaça yaparken uygulamanız gereken aşçılık önerisi. Kıyır kıyır olacak ve dağılmayacak Koç, Sabancı, Ülker... Onların yanında bir hiçtiler! Türkiye'nin en zengin ailesi böyle iflas etti EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda! 2 milli yıldız da listeye girdi! İşte 2024 yılında değerini en çok artıran 20 futbolcu... Tek bir Instagram paylaşımından milyonlar kazanıyorlar! Rekor 2 isimde: 3 milyon TL kazanıyorlar