Maliyeti ortaya çıktı... Savunma Sanayi Destek Fonu hane başına ne kadar yük getirecek?

Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan kişilerden Savunma Sanayi Destek Fonu’na 750 TL aktarılacak olmasının yankıları devam ederken, dikkati çeken bir detay ortaya çıktı. Yeni düzenlemede elde edilecek gelirin toplam büyüklüğü hesaplandı. Bu kapsamda toplam tutarın yıllık 63 milyar lira civarında olması beklenirken, çekirdek bir ailenin en az 3.724 TL ödeyeceği belirlendi.

Meclis’e gelen önerge ile limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Noterlerde ise taşınmaz satışlarının noterler tarafından yapılması halinde belirlenen tutarda, ilk defa tescili yapılacak olan araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1500 lira, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.

Afyon depremi sonrası Prof. Dr. Görür'den korkutan açıklama! 33 ilçede elektrikler kesilecek, hemen kontrol edin! İstanbullular dikkat: BEDAŞ, AYEDAŞ duyurdu Tesla’yı gölgede bırakan üreticiden kötü haber * Elektrikli otomobil devi iflas etti Toyota ve Subaru’dan SUV ortaklığı ; Elektrikli doğacak SUV Türkiye’ye geliyor Ne leke bırakıyor ne iz: Lekeli Camları Bu Yöntemle Tertemiz Yapın, Kışı Çilesiz Geçirin Savunma Sanayi Destek Fonu hane başına ne kadar yük getirecek?