Makroekonomik araçlar nelerdir?

Makroekonominin araştırma alanına giren beş merkezi sorun vardır. Bunlar, gelir ve istihdam düzeyi, fiyat istikrarı, ekonomik büyüme, bütçe ya da kamu açıklar ile dış açıklardır. Bunların dışında makroekonominin ilgi alanına giren faiz oranları, döviz kurları ve para arzı gibi pek çok konu varsa da bunlar esas olarak bu belli sorunun anlaşılması için incelenen konulardır.

Makro ekonomi nedir?

 Makro ekonomide toplam üretim düzeyi, toplam harcama düzeyi, ekonomideki fiyatlar genel düzeyi, büyüme, enflasyon ve işsizlik gibi tüm ekonomiyi ilgilendiren konular analiz edilir.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu