Maaş ayrımcılığı yapan işveren yandı! 4 maaş tazminat ödeyecek

Yani öncelikle İş Kanunu 5. Maddesi Eşit Davranma İlkesi’ne aykırılık teşkil ettiği için bu Yargıtay kararı bize emsal bir karar olmuştur.

Bu yüzden de sonuç olarak bu şekilde ayrımcılığa maruz kalan kadın ya da erkek fark etmez fakat günümüzde daha çok kadınlar buna maruz kaldığı için İş Kanunu 5. Maddesi ve bu Yargıtay kararı çerçevesinde iş akdini haklı bir şekilde fesih edebilir. İşveren de bunun karşısında 4 aylık ücreti tutarında işçiye manevi tazminat vermek zorundadır. Bunun yanında işçi de diğer tazminat haklarını talep edebilir.”

İrmik helvasının dağılmasını önleyen tüyo ; 1 kaşık ekleyince kıvamı da pamuk oluyor Ekim ayı bitmeden köşeyi dönecek 5 burç; Piyango bileti almalarında fayda var İnsanların kokusuna burun kıvırdığı şifa kaynağı ; Canan Karatay bile bol yiyin diyor En sağlam 25 SUV modeli açıklandı! Taş gibiler ve sanayi yolu nedir bilmiyorlar ŞOK market 09 Ekim 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Şeflerin sır gibi sakladığı tarif! Lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktaları!