Lokomotif sektörler toparlanma önerilerini paylaştı

Plastik: Yerli üretime ihtiyaç var

Plastik sektöründe hammadde ihtiyacının sadece yüzde 13’ünü yerli üretimle karşılandığına işaret eden TOBB Türkiye Plastik Kauçuk Kompozit Sektör Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu, yerli üreticinin, hammadde ithalatına vergiler konulması yerine, üretim ve yatırım maliyetlerini azaltacak teşvikler uygulanması gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Üretim, ihtiyacı karşılamıyorsa ithalat engelleri kaldırılmalı.

Ekonomideki olumsuz gelişmeler, sektörde şu anki satış fiyatları ile rekabet etmeyi zorlaştırıyor ve kar marjlarını daraltıyor” dedi. Eroğlu, gündemlerindeki önemli konulardan birinin GEKAP olduğunu ve bu sorunun sanayiciye yük oluşturmadan planlanması gerektiğini söyledi.

A101 market 24-30 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Benzin ve motorine zam geliyor: Tarih belli oldu Liste Bittiğinde Başa Saracaksınız ; İzleyenler Bu 30 Filmin İçinden Çıkamıyor Tazesini faydalı biliyorduk ; Kuru hali 7 kat daha faydalı oluyor CarrefourSA karta özel gıda ve temizlik ürünlerinde yeni indirimler (CARREFOURSA KART İNDİRİMLERİ) Taste Atlas dünyanın en iyi 10 kuruyemişini açıkladı! Türkiye’den iki lezzet listede