Konutta fiyat artışını durduracak yeni proje yolda: Gelir elde etme ve ev alma fırsatı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut üretimini artıracak yeni çalışmada son aşamaya gelindiğini söyledi. Buna göre gayrimenkul yatırım fonları üzerinden gayrimenkul projelerine yatırım yapılabilecek. Peki yeni çalışmanın detayları neler? Gayrimenkul fonlarına yatırım yapanların hakları neler olacak? Yeni çalışma uzun vadede konut fiyatlarını düşürür mü? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabileceğini söyledi.

İlgili düzenlemede son aşamaya gelindiğini açıklayan Bakan Şimşek, “Kurul tarafından yapılacak düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Düzenlemeyle, bu fonların portföyleri uygun hale getirilip tür değişikliği yapılacak. Konut arzının artmasıyla birlikte konut fiyatlarının yukarı yönlü piyasa baskısı azalacak ve böylelikle konuta erişilebilirlik her kesim için kolaylaşacak” dedi.

Bakan Şimşek, “Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek, her kesim için konut erişilebilirliği kolaylaşacaktır” ifadelerini kullandı.

A101 market 24-30 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Benzin ve motorine zam geliyor: Tarih belli oldu Bu da Meksikalıların kuru fasulyesi: MasterChef chili con carne nasıl yapılır? Liste Bittiğinde Başa Saracaksınız ; İzleyenler Bu 30 Filmin İçinden Çıkamıyor CarrefourSA karta özel gıda ve temizlik ürünlerinde yeni indirimler (CARREFOURSA KART İNDİRİMLERİ) Tazesini faydalı biliyorduk ; Kuru hali 7 kat daha faydalı oluyor