Kısa Çalışma Ödeneği'nde neler değişti? Nafaka ile sınırlıydı, haczin kapsamı genişledi

Kısa çalışma ödeneğinde daha önce nafaka ile sınırlı olan haciz uygulamasının kapsamı genişletildi. Nafaka dışındaki borçlar için kısa çalışma ödeneğinin yüzde 10'una kadar haciz konulabilecek. Afetlerden doğrudan etkilenen işyerlerine kısa çalışma kolaylığı getirildi. Peki Kısa Çalışma Ödeneği'nde neler değişti? İşte detaylar...

İşsizlik Sigortası Kanunu’nda Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile ilgili Ocak ayında yapılan değişikliğin ardından uygulama yönetmeliği de değişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte hem kanun değişikliğine uyum sağlandı hem de özellikle pandemi döneminde tereddüt yaşanan konulara açıklık getirildi.

Domates ve salatalığı birlikte tüketenlerin dikkatine... Çoğu kişi bu zararından habersiz Özel sektör ve kamu maaşları arasında makas açıldı! İşte en yüksek devlet memuru maaşları Tek tek incelendi en iyi sedan otomobiller seçildi! İşte en iyi 15 sedan otomobil Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? İşe en çok alım yapan meslekler şaşırttı! İşveren resmen sıraya giriyor MasterChef okyanus tarifi! Mehmet Şef’in özel tarifi okyanus nasıl yapılır?