Kiralık daire krizi Anadolu'yu da vurdu

Ev kiraları, el yakmaya devam ediyor. Pandemi sonrası kentleri terk edenlerin ve üniversitelilerin dönüşünün yanı sıra konut stoğunda yaşanan azalma da kiraların yükselmesine neden oldu. Anadolu'nun bazı kentlerinde kiralık ev bulunamazken, kimi kentlerde fiyatlar yüzde 200’e varan oranlarda yükseldi.

Bursa’da artış yüzde 75’i geçti

Bursa Emlak Müşavirleri Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, eylül ayı itibari ile Bursa’da özellikle Görükle bölgesindeki emlak sektöründe hareketlilik beklediklerini söyledi. Çelebi, “İnşaat maliyetleri yüzde 50 oranında arttı. Buna bağlı olarak arsa fiyatlarının da yukarı gitmesi ile konut satış fiyatlarında ortalama yüzde 60 artış oldu. Tabii ki konut satış rakamlarının yükselmesi kiralarda da artışa neden oldu. Bugün bir öğrenci için ortalama kiralık daire fiyatlarımız 1.750 TL civarında gözükmekte. Fakat talebin artması nedeniyle bu rakamların daha da yukarıya gideceğini ön görmekteyiz. Pandemi öncesi bu rakamlar bin ve 1.200 civarındaydı” diye konuştu.

Meteoroloji'den 16 il için sarı kodlu uyarı! Sıcaklıkta ani düşüş yaşanacak Ünlü salça fabrikası fare görüntüleri şok etti | Salça fabrikası kapatıldı mı? Mutfaktaki balık kokusunu anında yok ediyor ; Karadenizli kadınlar bunu hiç söylememişti Bu 10 ülkede yaşayanlar şanslı! Yaşam kalitesi en yüksek ülkeler açıklandı Patateslerin filizlenmesini önlüyor ; Nevşehirli köylülerin uyguladığı taktik Meteoroloji ve Valilik İstanbul'u peş peşe uyardı!