Kirada kayıt dışı depremi: Kavga büyüyor, ev sahibi ile kiracı karşı karşıya

Hükümetin kira gelirlerindeki kayıt dışılığı önlemek maksadıyla devreye alacağı tedbirler, bazı ev sahiplerini panikletti. Kontrat dahi yapılmadan elden ödeme alan ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi. Kiracılar ev sahibine ‘kontrat yapalım’ diyor, ev sahibi ise ‘elden ödemeye devam’ diyerek evden çıkarmakla tehdit ediyor. Bazıları ise kiranın yarısını nakit, yarısını elden istiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele amacıyla kira ödemelerini bankalar ve PTT aracılığıyla yapmayanlara ceza kesileceğini açıklamıştı. Aynı şekilde 2025 yılı başı itibariyle kontratların da e-Devlet’ten yapılacağını duyurmuştu.

Domuz eti çıkan ünlü köfteci hangisi? Avukatı açıklama yaptı, tüm köfteciler zan altında kaldı 33 yıllık pompacı tavsiye etti ; Akaryakıt istasyonlarının yolunu unutturan 12 otomobil Yaşam kalitesi en yüksek 10 il belli oldu CarrefourSA kartı olanlara çaydan deterjana dev indirimler (CARREFOURSA KARTA ÖZEL İNDİRİMLER) Yılın aile otomobilleri seçildi! İşte çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği 17 araba En çok çalınan arabalar açıklandı! Bu otomobil markaları hırsızların hedefinde