Kıdem tazminatında dikkat edilmesi gerekenler: Giydirilmiş ücret nedir?

Kıdem tazminatı ödemesi son ücret üzerinden yapılır. Fakat burada önemli bir nokta var... Kıdem tazminatının işçiye ayni veya nakdi olarak ödenen ücret dışındaki para veya para ile ölçülebilen menfaatler de dikkate alınarak "giydirilmiş ücret" üzerinden ödenmesi gerekir. Peki hangi ödemeler giydirilmiş ücrete dahil edilir?

Kıdem tazminatı, işçinin işyerinde çalıştığı süreye bağlı olarak hak ettiği bir haktır. Bu tazminat, son ücret üzerinden hesaplanır. Fakat burada önemli bir nokta var: Son ücret sadece maaştan ibaret değildir. Kıdem tazminatı hesaplarken, işçiye ayni veya nakdi olarak ödenen ücret dışındaki para veya para ile ölçülebilen menfaatler de dikkate alınmalıdır. Bu kalemlerin hepsi bir araya gelerek "giydirilmiş ücret" adı verilen toplam tutarı oluşturur ve kıdem tazminatı bu tutar üzerinden hesaplanır. Peki hangi ödemeler giydirilmiş ücrete dahildir? Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, kıdem tazminatı hesaplaması ile ilgili olarak merak edilen tüm detayları yazdı. İşte Kıvanç'ın yazısı:

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!