Katil ilaçlar piyasada... Fiyatlar yükseldi, tarım ilaçlarında sahtecilik arttı...

Tarım ilacı fiyatları döviz kaynaklı yükselince merdiven altı üretim arttı. Bakanlığın baskınları tüm hızıyla sürerken, piyasada olduğu tahmin edilen 50 bin ton sahte tarım ilacı; kanser ve benzeri hastalıklara sebep oluyor. Ayrıca ürünleri tarlada çürütüyor, ihracatı olumsuz etkiliyor ve arı ölümlerini tetikliyor. Sahte ilaç pazarının yüz milyonlarca lira olduğu tahmin ediliyor.

Tarımda girdi maliyetlerinin yükselmesi sahte zirai ilaç kullanımını artırdı. Merdiven altında üretilen ve dünyaca ünlü markaların poşet, paket ve etiketleriyle satılan bu ilaçlar; insan sağlığını direkt olarak tehdit ederken, tarımsal üretime de büyük zarar veriyor.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu