Katil ilaçlar piyasada... Fiyatlar yükseldi, tarım ilaçlarında sahtecilik arttı...

Tarım ilacı fiyatları döviz kaynaklı yükselince merdiven altı üretim arttı. Bakanlığın baskınları tüm hızıyla sürerken, piyasada olduğu tahmin edilen 50 bin ton sahte tarım ilacı; kanser ve benzeri hastalıklara sebep oluyor. Ayrıca ürünleri tarlada çürütüyor, ihracatı olumsuz etkiliyor ve arı ölümlerini tetikliyor. Sahte ilaç pazarının yüz milyonlarca lira olduğu tahmin ediliyor.

Tarımda girdi maliyetlerinin yükselmesi sahte zirai ilaç kullanımını artırdı. Merdiven altında üretilen ve dünyaca ünlü markaların poşet, paket ve etiketleriyle satılan bu ilaçlar; insan sağlığını direkt olarak tehdit ederken, tarımsal üretime de büyük zarar veriyor.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu! En az yakan benzinli otomobiller