Kamu işçileri arasında zam uçurumu: Bir kısmı yüzde 24.73, bazıları ise yüzde 15 zam alacak

Kamu işçileri, bu yıl enflasyon şoku yaşıyor. Sözleşmesi şubat ayında başlayan kamu işçileri, ocak ayında başlayan işçilere göre 2024'ün ikinci 6 ayı için 10 puan daha düşük ücret zammı alacaklar. Sözleşmesi ocakta başlayanlar yüzde 24,73 oranında zam alırken, şubatta başlayanların zam oranı yaklaşık yüzde 15'te kalacak.

Geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilk yarı için yüzde 45 zam alan kamu işçileri, bu yıl enflasyon şoku yaşıyor. Sözleşmesi şubat ayında başlayan kamu işçileri, ocak ayında başlayan işçilere göre 2024'ün ikinci 6 ayı için 10 puan daha düşük ücret zammı alacak. Sözleşmesi ocakta başlayanlar ise yüzde 24,73 oranında zam alırken, şubatta başlayanların zam oranı yaklaşık yüzde 15'te kalacak. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, kamu işçilerine 2024'ün ikinci 6 aylık dönemi için yapılacak zamlar arasındaki farkları yazdı.

32 yıllık tamirci açıkladı : En çok sanayiye giren 3 otomobil markası Türkiye'nin ünlü kolonya markasına 'acil toplatma' kararı! Sahibi apar topar açıklama yaptı Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmek gerekir? Uzmanlar gizlenen kusurları açıkladı Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek