Kahverengi kokarcanın etkilediği "Trabzon hurması"nda hasat zamanı

Tarımsal alanlara zarar veren kahverengi kokarcanın Trabzon hurmasını da etkilediğine dikkati çeken Bayrak, şunları kaydetti:

"Kokarcanın özellikle fındık, sebze ve meyvelerde ciddi hasarlarının olduğunu tespit etmekteyiz. Bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda saha çalışmaları ve mücadeleyi sürekli yapmaktayız. Mücadelemizde esas aldığımız noktalardan bir tanesi fındık. Bölgemizin en önemli ve ihracatta en büyük kalemlerinden biri. Bunun yanında vatandaşlarımızın kendi bahçelerindeki meyvelerde yaşadıkları zararlara yönelik kimyasal, mekanik ve biyolojik mücadeleler noktasında çalışmalar devam ediyor. Bütün ürünlerde bir zararı bulunuyor. Kokarcada erken dönemlerde meyve dökümleri, çatlama, çürüme ve kokuşma ile ürün kayıpları hat safhada. Tam anlamıyla bir hasar tespiti yapamasak da diğer ürünlerle kıyasladığımızda yüzde 30-40 arasında hasarın olduğunu düşünmekteyiz."

A101 market 12-18 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Aralarında dev firmalar var! Kim bilir ne yedik... İşte ürünlerinde hile bulunan zeytinyağı markalar Ceviz + Su İle Tüketildiğinde O Derdi Bitiriyor ; Bardağa Bir İki Tutam Eklemek Yetecek 'Bu sınırlarda muhakkak deprem olur' Tekstilin dev üreticilerinden biriydi ; Konkordato ilan etti A101 17 Ekim 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!