İstilacı balıklara 'tadım' çözümü

İstilacı balıkların çoğalmasına karşı düzenlenen ‘tadım etkinliği’ hakkında açıklama yapan Akdeniz Koruma Derneği'nden Efe Kurdaş, "Lokum, Çizgili Barbun ve Kılkuyruk Mercan türleri için etkinlik düzenledik. Umuyoruz bu balıklara yenilerini ekleyecekler. Tüketimi arttıracağız ki, bu balıklara alışacağız ve onların populasyonunu azaltarak lokal yerli türlerin yaşamasına alan açacağız." dedi.

İstilacı türler olarak adlandırılan sıcak iklimlerde yaşayan balıkların Akdeniz Bölgesi'nde de görülmeye başlanması sonrası bu türlerin sofralara kazandırılması için Akdeniz Koruma Derneği tarafından ‘Tadım etkinliği’ programları düzenleniyor.

Tarhana çorbasının topaklanmasını önleyen tüyo ; Uşaklı köylüler böyle yapıyor Astrolojideki en mutlu 3 burç ; Her şey ters gitse de yüzleri gülüyor Turkcell, Vodafone, Türk Telekom… Fiyatlar tavan yaptı! En ucuz operatör tarifeleri açıklandı Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor Fenerbahçe Galatasaray derbi maçına özel yazılım! Kaçak, şifresiz yayınlar önlenecek... İkinci el telefon alacaklar dikkat! Bunu mutlaka yapın