İşte yeni haftanın kritik gündemleri: Piyasalar hareketlenebilir

Küresel piyasalarda, geçen hafta Fed yetkililerinin temkinli açıklamaları ve ABD'de açıklanan verilerin ardından karışık bir seyrederken, gözler yeni haftada ABD istihdam verisinde olacak. Yurt içinde ise, dezenflasyon süreci izlenirken, Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi yakından takip edilecek.

Yurt içinde gelecek hafta, çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verisi yakından takip edilecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), önemli veriyi saat 10.00’da açıklayacak. Ekonomistlerin beklentisi, haziran ayında Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylık yüzde 2,2 seviyesinde, yıllık ise yüzde 72,5 seviyesinde artacağı yönünde bulunuyor. Uzmanlar, enflasyonda yeni bir süreç başladığını belirtirken; düşüşün ikna edici olması için aylık yüzde 2’nin altını görmenin piyasalara moral verebileceğini vurguluyor.

Gelecek hafta pazartesi imalat sanayi PMI, çarşamba enflasyon, perşembe TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti, cuma hazine nakit dengesi takip edilecek.

Atanan kaymakamlar ve valiler belli oldu Yeni vergi yolda... Sigaraya zam olarak yansıyacak Peş peşe zamlara yenisi eklendi, LPG'ye büyük zam geldi Gözler yeni dönemde: Kira zammı ne kadar olacak? Kritik gün yarın Bedelli askerlik, kıdem tazminatı, yaşlılık ve engelli aylığı... Akaryakıt, sigara ve alkole dev ÖTV zammı geliyor