İstanbul'da kritik tablo! 162 bin başvuru yapıldı

İstanbul'da deprem riski taşıyan binaların dönüşüm çalışmaları sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sağlanan bilgilere göre, maliklerin tam onay vermemesi nedeniyle başvurusu yapılan 162 bin binadan 79 bini için deprem riskine karşı ücretsiz sunulan "hızlı tarama ile bina testi" gerçekleştirilemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) alınan bilgiye göre, İBB, 2020'den itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile beraber çalıştığı "Pera 2019" yöntemiyle kentteki yapılarda ücretsiz "hızlı tarama ile bina testi" işlemi gerçekleştiriyor.

Kent sakinleri tarafından https://binatespitiformu.ibb.gov.tr/ internet adresinden yapılan başvuruların ardından ekipler söz konusu adreslere gidiyor.

Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliye kaplıca desteği! Masrafları SGK karşılıyor Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı SUV, elektrikli araç, hibrit... İşte tüketici raporlarına göre 2024'ün en çok memnun eden arabaları Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar