İlçe ilçe İstanbul'un arsa değeri

GÜNGÖREN VE ESENLER'DE ARSA KALMADI

Söz konusu araştırmanın 2018 sonuçlarında ilk sırada yer alan Kadıköy, aradan geçen sürede Şişli ve Beyoğlu'ndaki fiyat artışlarının gerisinde kalarak dördüncü sıraya geriledi. Ortalama arsa değerleri Beyoğlu'nda yüzde 21, Beşiktaş'ta yüzde 25 civarında artış gösterdi. Yapılaşmasını tamamlayan Esenler ve Güngören'de ise neredeyse boş arsa kalmaması dikkati çekti.

Rapora göre, arsa yatırımları son dönem gayrimenkul piyasasını önemli oranda etkiledi. Özellikle kırsal ve tarımsal nitelikli arsa ve tarlalarda salgın etkisiyle yaşanan talep artışı fiyatlara yansıdı. Bu durum özellikle arsa kategorisindeki gayrimenkullerin yukarı yönlü hareketini tetikleyen en önemli faktör olarak öneçıktı.

Raporda, İstanbul'da arsa ticaretinin en yoğun olduğu ilçeler ise şöyle sıralandı:

Markette elimiz hep o ürünlere giderdi! İşte hileli süt, yoğurt, tereyağı ve peynir markaları Sağlıklı baharat oldu mu size 'hileli' baharat! Bakanlık, o sahtekarları da isim isim verdi Kök ve taban maaş tarih olacak, hesapta prim esas alınacak İstanbul’un yanı başında ; Sürekli arsa ve tarla satın alıyorlar – Giden dönemiyor Aydın’da bol bol yetişiyor kurusu daha faydalı ; Japonların zekası bundan geliyor MasterChef zeytinyağlı yaprak sarma tarifi! Zeytinyağlı yaprak sarma püf noktaları