Gıdada KDV indirimine ilişkin 10 soru

Fatura/sevk irsaliyesi gibi belgelerin düzenlenme tarihi ile gıda ürünlerinin teslim tarihinin farklı olması durumunda, hangi tarih itibarıyla karar hüküm ifade edecek?

Gıda ürünleri kararın yürürlüğe girdiği 14 Şubat'tan önce teslim edilmiş ise yüzde 8, bu tarih ve sonrasında teslim edilmiş ise yüzde 1 KDV uygulanacak.

Ancak, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten ürünlere ilişkin fatura ve benzeri belgelerin düzenlenmiş olması, ürünlerin alıcı veya onun adına hareket edenlerin gösterdiği yere veya kişilere tevdi edilmiş olması, ürünlerin alıcıya veya onun adına hareket edenlere gönderilmesi halinde malın nakliyesinin başlatılmış olması ya da nakliyeci/sürücüye tevdi edilmiş olması hallerinde KDV'nin yüzde 8 uygulanması gerekiyor.

Kış günleri için nefes kesen rotalar ; İstanbul’un yanı başında – Fazla kişi bilmiyor Bu da Meksikalıların kuru fasulyesi: MasterChef chili con carne nasıl yapılır? Yeni Çinli Chery’i tahtından etti ; 500.000 TL kampanya fiyatıyla yeni marka geliyor Kanal D dev bütçeli dizisinin final tuşuna bastı! Oyunculara final kararı tebliğ edildi Puf puf anne köftesi nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla çocukluğumuzun lezzeti anne köftesi tarifi Phillips eğrisi nedir? Phillips eğrisi geçerliliğini yitirdi mi?