Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek! 2030 yılına kadar tarihten silinecekler

Yapay zeka alanındaki gelişmeler pek çok çığır açıcı uygulamaları devreye alırken iş ilanlarında köklü değişikliklere neden oluyor. Uzmanlar, günümüzde yapılan işlerin neredeyse üçte ikisinin önümüzdeki 10 yıl içinde yok olacağı öngörüsünde bulunurken, pek çok mesleğin yapay zeka tarafından yapılabileceğini belirtiyor. Özellikle robotik ve veri bilimi alanındaki mesleklerin bu süreçte popülerleşeği , matbaacılık ve kasiyerlik gibi işlerin ise modasının geçtiğini hatta tarihten silineceği tahminleri yapılıyor.

Yapay zeka, veri bilim ve robotik alanındaki çığır açan gelişmeler iş hayatında köklü değişikliklere neden olabilir. Yapılan araştırmalar pek çok mesleğin özellikle yapay zeka alanındaki gelişmelerden olumsuz etkileneceğini gösteriyor. Uzmanlara göre, kimi meslekler 2030 yılına kadar ya yok olup gidecek ya da en çok aranan mesleklerden olacak. Bazı işlerin yapay zeka tarafından otomatik olarak yapılabilmesi bazı mesleklerin modasının geçmesine hatta yok olmasına neden olacak.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!