Fazla mesai nasıl kanıtlanır? WhatsApp ve e-mail yazışmaları delil olarak kabul edilir mi?

İÇ YAZIŞMALAR DELİL OLUR MU?

En çok şirket yetkilileri veya amirleriyle yapılan elektronik posta ya da whatsapp yazışmalarının delil kabul edilip edilemeyeceği merak ediliyor. Yargıtay tek başına elektronik posta yazışmalarını “yazılı delil” olarak kabul etmiyor (Y. 9. H. D. Esas No: 2024/754, Karar No: 2024/4198).

Ancak, söz konusu iç yazışmaların hiçbir delil niteliği olmadığı anlamına geliyor. Tanık ifadesi gibi bu tür yazışmalar ikincil nitelikte delil kabul ediliyor. Bunlara dayanarak hesaplanan alacaklarda mahkemece indirim yapılıyor.

Yoğurt mayalarken sulanmasını önlüyor ; Silifkeli köylülerin mayalama taktiği 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bu da Türkiye'nin kahvesi! Tunceli'de yetişiyor, kilosu 400 liraya satılıyor Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir! Geçmek bilmeyen öksürüğe ne iyi gelir?Eriyinceye kadar karıştırıp tüketin! Öksürüğü şıp diye kesiyor