Faiz gelirine stopaj freni: Uzmanlar, mevduattaki gelişmeleri değerlendirdi

Faiz getirisi 980 TL azaldı

Mayıs ayı başında Türk Lirası mevduatlar için uygulanan stopajda düzenleme yapılarak Resmi Gazete’de yayımlanmış; 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5’ten yüzde 7.5’e yükseltilmişti. Bir yıla kadar olan vadeli hesaplarda ise yüzde 3’ten yüzde 5’e çıkarılmıştı.

Yaptığımız bir hesaba göre, 45 bin TL’lik mevduata sahip bir vatandaşın 32 gün vadede net faiz getirisi düzenleme öncesi 1830 TL iken, düzenleme sonrası 1490 TL’ye geriledi. 92 günlük vadede ise net faiz getirisi 5 bin 480 TL’den 4 bin 500 TL’ye indi.

Kış günleri için nefes kesen rotalar ; İstanbul’un yanı başında – Fazla kişi bilmiyor Yeni Çinli Chery’i tahtından etti ; 500.000 TL kampanya fiyatıyla yeni marka geliyor Bu da Meksikalıların kuru fasulyesi: MasterChef chili con carne nasıl yapılır? Benzin ve motorine indirim geldi, tablo değişti: İşte güncel fiyatlar Temizlik malzemeleriyle girmediği ev kalmamıştı ; Ev gereçleri devi iflas etti Kanal D dev bütçeli dizisinin final tuşuna bastı! Oyunculara final kararı tebliğ edildi