Ev sahibi-kiracı arasında yeni tartışma başladı! Uzmanı açıkladı: Kiralık daire sayısı artıyor

Kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılacağının açıklanması, elden ödeme yapan kiracılara verilecek ceza, kira gelirlerinin vergilendirilmesi için atılan adımlarla kirada yeni dönem gündem oldu. Kira kontratı olmayan, ödemeyi elden yapan kiracılar kontrat yapmak istediğinde ev sahipleri ‘ya zam yaparım ya da evi boşaltırsın’ şeklinde baskı yapmaya başladı. Bu durumda kiracılar ne yapmalı?

Ekonomi yönetiminin kiradaki kayıp kaçaklarını önlemek ve vergi gelirlerini artırmak adına attığı adımlar kamuoyunda merak uyandırdı. Bu süreçte Hazine kira geliri beyanını zorunlu tutarken, Gelir İdaresi Başkanlığı elden kira ödeyen kiracılara da para cezası uygulanacağını duyurdu. 2025 itibarıyla da kira kontratlarının e-Devlet üzerinden entegrasyonu sağlanacak.

İşte millete domuz eti, sakatat, tek tırnaklı hayvan yediren firmalar! İl il tam listesi açıklandı BİM market 10-13 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Çiftlik sahibi her şeyi anlattı: Yaban domuzu eti kullanıyorlar! Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: En yoksul Türkiye illeri açıklandı ; TÜİK verilerine göre bu okulu bitirenler daha fakir A101 market 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var?