Engelli araç fiyatları 2024: ÖTV muafiyetli araçlar listesi! Engellilere ÖTV muafiyeti kalkacak mı?

Engelli araç fiyatları 2024, TÜİK'in açıkladığı enflasyona bağlı olarak duyurulan ÖTV zamlarından sonra yeniden gündeme geldi. Bir süredir engelliler için ÖTV muafiyeti araçların da kalkacağı iddialarından sonra gözler yeniden değerleme oranına çevrildi. Peki 2024 yılı engelli ÖTV indirimi ne kadar olacak, 2024 ÖTV muafiyeti nasıl hesaplanır, yüzde 90 engelli raporu ile hangi araçlar alınabilir?

ÖTV ile sigara, alkol ve benzin fiyatlarına gelen zam sonrasında gözler ÖTV muafiyetli araçlara çevrildi. Ancak hemen hatırlatalım ki ÖTV'siz araçlar her yılın başında açıklanan yeniden değerleme oranlarına göre belirleniyor. Engelli araç üst limiti yine bu oran üzerinden belirlendi. ÖTV muafiyetli araçlarda motor silindir hacmi 1600cc ve altı ile 2800cc ve altı hafif ticari araçlar ve bütün motosikletler listede yer alıyor. Peki iyi ama engelli araç ÖTV muafiyeti üst limiti ne kadar oldu, %90 engelli raporu ile hangi araçlar alınabilir?

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor!