Sigarada ÖTV'ye enflasyon düzenlemesi geliyor

Sigaraya yapılacak ÖTV zammının enflasyonu yükseltmemesi için vergide köklü değişikliğe gidileceği öğrenildi. Sigarada oransal vergi yüksek olduğu için vergiye yapılan 1 TL'lik zam fiyatı 5.2 TL yukarı çekiyordu. Bu durum oluşmasın diye yılbaşında olduğu gibi yüzde 57 olan nispi verginin düşürülüp, 1 paket sigarada toplam 35,58 TL olan maktu ve asgari maktu verginin artırılacağı belirtiliyor.

Sigara ve alkollü ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kanun gereği ocak ve temmuz aylarında 6 aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor. Haziran ayı enflasyon verilerine göre yıllık ÜFE artışı yüzde 50.09 ve 6 aylık ÜFE yüzde 19,49 seviyesinde gerçekleşti.

32 yıllık tamirci açıkladı : En çok sanayiye giren 3 otomobil markası Türkiye'nin ünlü kolonya markasına 'acil toplatma' kararı! Sahibi apar topar açıklama yaptı Börekçi açtıran tarif ; Gerçek su böreğinin lezzet sırrı buymuş Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmek gerekir? Uzmanlar gizlenen kusurları açıkladı Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi