En yoğun sezonda oteller boş kaldı, işletmeler indirime gitti

Turizmin en yoğun sezonunda gözde tatil lokasyonlarında mekânlar boş kaldı. Fiyat yükselten oteller tatilciye pahalı gelince doluluklar yüzde 70-80’de kaldı. Oteller boş kalan odaları doldurmak için yabancı turiste yüzde 10 ila 20 arasında indirime gitti. Sosyal medyada ise boş Bodrum sokakları paylaşılıyor. Turizmciler, “Artık Bodrum’da tahmin edilebilir bir fiyat algısı yok” yorumunu yaptı.

Son günlerde sosyal medyada boş Bodrum sokaklarının, restoranlarının görüntüleri paylaşılıyor. Turizmin en yoğun sezonu olan temmuz ve ağustos ayları beklenen talebi görmedi.

Fiyatları yükselten konaklama sektörü, hem Avrupalı hem Rus hem de yerli turiste pahalı gelince otel dolulukları yüzde 70-80’de kaldı. Oteller son dakika satışlarında boş kalan odaları doldurmak için yabancı turiste yönelik yüzde 10 ila 20 arasında indirim yapmaya başladı.

Pahalılık yerli ve yabancı turisti kaçırdı, oteller boş kaldı Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek? Kirada yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı, piyasa karıştı Uzmanı tarih verdi: Yüzde 30 daha fazla aylık alacaklar Çinli dünya devi Manisa'da kuracağı fabrikada hangi modeli üretecek? Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu?