En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim rakam verdi

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yaklaşık 16 milyon emekli bu sorunun cevabını merak ediyor. Yüksek enflasyon ve alım gücündeki düşüş, emeklilerin temmuz zammındaki refah payı beklentisini artırıyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin dikkatleri Temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi. TÜİK'in mayıs ve haziran aylarında açıklayacağı enflasyon rakamlarının ardından emeklilerin zammı netleşecek. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 18.72 olarak belirlenirken, 6 aylık enflasyon beklentileri yüzde 25-26 arasında yer alıyor. Ancak, maaşlara refah payı eklenecek mi sorusu ise belirsizliğini koruyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, detaylarıyla konuyu açıkladı.

Herkesin evinin altından geçen fay hattı güncellendi! Kamyonu dolduran bu illerden göç ediyor 1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! Sivas'ta peş peşe deprem oldu, uzmanı uyardı: 'Ölü fay harekete geçti' BİM market 17-20 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Gece yatarken telefonu sakın yatağınıza sokmayın: Risklerini duyunca çok şaşıracaksınız