En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli aylığına zam nasıl uygulanacak?

En düşük emekli aylığının yükseltilmesi için çalışma başlatıldı. Şu anda 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılacağı iddia ediliyor. Zam kararı alınırsa kök aylığı 8.018 TL'nin altında kalanların aylıkları 12 bin liraya çıkacak. Peki, olası zam kararı nasıl uygulanacak? Kimlerin maaşlarında artış olacak?

Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 24,73 oranında zam yapılacak. Zam oranı kök aylıklara uygulanacak. Hiçbir değişiklik yapılmadığı takdirde ek ödeme dahil kök aylığı 8.018 TL’nin altında kalanlar temmuz ayından sonra da 10 bin lira maaş almaya devam edecek. Bu durumda 1 milyon 780 bin emekli temmuz ayında zam alamayacak.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!