En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak! SGK Başuzmanı: Hazineden ek para çıkmayacak

"Kısa vadeli sigorta kolları prim oranının yüzde 2'den yüzde 2,25'e çıkarılması, en düşük emekli ücretinin maliyetini karşılayacak"

Vergi paketinde çalışma hayatına dair birçok iyileştirmenin bulunduğuna ve bunun en düşük emekli ücretini doğrudan ilgilendirdiğine dikkati çeken Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:
“33 milyar lirayı aşan bu maliyetin hükümetin hazineden ekstradan bir lira bile çıkmadan yapıldığını söyleyebiliriz. Maliyeti karşılamaya bakınca hükümet, işverenlerin, gerek çalışanların, gerek emekli çalışanların maaşlarına bağlı olarak işverenlerden, patronlardan yüzde 2 oranında kısa vadeli sigorta kolları dediğimiz yani iş kazası, meslek hastalığı primi yüzde 2 iken, bunu yüzde 2,25’e yükseltmektedir. Dolayısıyla bu yüzde 0,25’lik orandan emeklilerin maaşlarının finansmanının sağlandığını söyleyebiliriz.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak