Emekliye zam... Karar haftası geldi çattı: Memur ve işçi emeklisi arasındaki zam farkı kapanacak mı?

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL. Memur ve işçi emeklisi arasındaki zam farkı ise çok açık. Kamuoyunda makasın kapatılmasına ilişkin yoğun beklenti oluştu. Ekonomi yönetimi enflasyonla mücadele adımlarını sekteye uğratmamak için alternatif çalışmalar yürütüyor. En düşük emekli aylığının 10 bin TL'nin üzerine çıkarılması bekleniyor. Hükümetin iki konuya dair kararı bu hafta vermesi bekleniyor.

ALTI AYLIK ENFLASYON NE KADAR?
Geçen hafta 3 Ocak’ta açıklanan enflasyon verisinin ardından memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı belli olmuştu. TÜİK verilerine göre 2023'ün son altı ayında enflasyon yüzde 37,56 oranında gerçekleşti.

Herkesin evinin altından geçen fay hattı güncellendi! Kamyonu dolduran bu illerden göç ediyor 1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? Naci Görür'den Sivas depremi sonrası korkutan uyarı! Sivas'ta peş peşe deprem oldu, uzmanı uyardı: 'Ölü fay harekete geçti' BİM market 17-20 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Gece yatarken telefonu sakın yatağınıza sokmayın: Risklerini duyunca çok şaşıracaksınız