Emekliye ek zamda kritik gelişme: Kulisler kaynıyor, Bakan Şimşek en düşük emekli maaşı için devrede

Memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. Memur emeklileriyle işçi emeklilerinin aldığı zam oranlarındaki farkın yaklaşık 12 puan olmasıyla ek artış gündeme geldi. En düşük emekli maaşıyla ilgili Bakan Şimşek'in enflasyon artışı ve bütçe disiplini başlıkları altında çalışma yürüttüğü belirtildi.

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin ocak ayı maaş zammı oranı belli oldu. Buna göre, memur ve memur emeklisi yüzde 49,25, işçi ve BAĞ-KUR emeklisi 37,57 zam alacak. Bu yıl toplu sözleşme kaynaklı memur emeklileriyle işçi emeklilerinin aldığı zam oranlarındaki farkın yaklaşık 12 puan olması, bu alanda yeni bir düzenleme ihtiyacını da beraberinde getirdi. Hükümetin emekliye ek zam düzenlemesi ile bu farkı kapatmak için çalıştığı ifade ediliyor.

Valizini toplayan İstanbullu bu ilçelerden kaçıyor : İşte en çok tercih edilen yerler 34 senelik servis ustası açıkladı : Çamaşır makinesine 1 bardak eklendiğinde fişek gibi çalıştırıyor Hakem Elif Karaarslan kimdir? Orhan Erdemir Elif Karaarslan olayı ne, kaç yaşında? Ucuza yolculuğun simgesiydi. Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde! Emekli ve memur zammında tablo netleşiyor Bunlara dikkat etmiyoruz. Fişi prize takarken artık iki kere düşüneceksiniz! Uzmanlar uyardı