Emekliye ek zam düzenlemesinde son durum: Masadaki oranlar netleşiyor, EYT detayı

Geçen yılın enflasyon rakamının netleşmesiyle memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı da belli oldu. Memur ve işçi emeklisi arasındaki zam farkına ilişkin çalışmanın incelendiği belirtiliyor. Bütçe dengeleri ve yüzde 36 oranındaki 2024 yılı enflasyon hedefinin zora girmemesi için hassasiyet gösteriliyor. EYT düzenlemesinin maliyetine dikkat çekiliyor. Peki, emekliye ek zamda son durum ne?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayı enflasyon verisini açıklamasıyla emeklilerin ocak ayı maaş zammı oranı da netleşti. 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmeden kaynaklı 2024'ün ilk 6 ayına ait yüzde 15 zam da eklendiğinde, memur ve memur emeklilerinin maaşlarındaki toplam artış yüzde 49,25 oldu. Aylık artışları enflasyona göre belirlenen işçi ve Bağ-kur emeklileri ise 2023'ün ikinci 6 ayına ait yüzde 37,57 enflasyon oranında zam alacak.

MTA Malatya depremi sonrası diri fayları güncelledi ; Birinci - ikinci ve üçüncü derece riskli iller Prof. Dr. Tüysüz en riskli bölgeyi açıkladı ve uyardı: '7 şiddetinde deprem üretebilir' Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... İlk 3 sıra görenleri şaşırttı! 2024'ün en iyi SUV araçları belli oldu: Satın alanları pişman etmiyor Diri fay hatları tek tek sıralandı! İşte deprem riski en yüksek ve en düşük iller Ne Sirke Ne Çamaşır Suyu. Sadece bu 2 doğal malzeme ile makinenin içini tertemiz yapın