Emeklilik dilekçesi 2024'te mi 2025'te mi verilmeli? Tarih verdi:Yüzde 30 daha fazla aylık alacaklar

Emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki güncelleme katsayısı ömür boyu alınan emekli maaşı miktarını etkiliyor. 2024 yılında emeklilik dilekçesi verenlere 2025 yılında verenlere göre daha yüksek maaş bağlanacak. Emekliliği hak edip de dilekçesini bu yıl vermeyenler ise düşük aylıktan ömür boyu etkilenecekler.

Emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki güncelleme katsayısı ömür boyu alınan emekli aylığı miktarını etkiliyor. Geçen yılın ilk yarısında emekli olanlara 2022 yılının ikinci yarısında emekli olanlara göre daha düşük aylık bağlanmıştı. Şimdi de 2024 yılında emeklilik dilekçesi verenlere 2025 yılında verenlere göre daha yüksek maaş bağlanacak. Emekliliği hak edip de dilekçesini bu yıl vermeyenler ise ömür boyu düşük aylıktan mağduru olacak. Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi tutarsa fark yüzde 30'u aşacak. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, emeklilik dilekçesini 2024 yılında verenlerin elde edeceği avantajı şöyle yazdı:

A101 market 5-11 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'de hangi ürünlerde indirim var? Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... NOW TV hemen fişini çekti! Final kararı oyunculara tebliğ edildi herkes neye uğradığını şaşırdı İngiltere’nin meşhur temizlikçisi açıkladı. Sadece 1 damla yetiyor Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Mandalinanın beyaz liflerini temizliyorsanız hemen vazgeçin. Çok şaşıracağınız faydası ortaya çıktı